• Buurtbemiddeling
 • Verwijzers
 • Blog
 • Buurtbemiddelaar
 • Contact
 • Home / Blog / Column Juni | Rust & Stilte

  Column Juni | Rust & Stilte 

  In de hedendaagse maatschappij waar lawaai en hectiek vaak de boventoon voeren, zijn rust en stilte kostbare schatten. Dit verhaal over meneer Van der Linden, een oude man die jarenlang in serene stilte leefde, toont hoe waardevol deze elementen kunnen zijn en hoe ze verstoord kunnen worden door veranderingen in de omgeving.

  Verhaal

  Meneer Van der Linden, een norse oude man met grijze haren en een wandelstok, woonde al tientallen jaren in zijn kleine huis aan de rand van de straat. Hij genoot van de rust en stilte, zijn dagen gevuld met het lezen van oude kranten en het onderhouden van zijn goed verzorgde tuin.

  Zijn rustige wereld veranderde abrupt toen een jong gezin naast hem kwam wonen. De vrolijke geluiden van spelende kinderen en het geluid van grasmaaiers drongen zijn ooit zo stille oase binnen. De irritatie groeide bij elke nieuwe inbreuk op zijn rust.

  Buurtbemiddeling 

  Meneer Van der Linden begon met vriendelijke verzoeken om de geluiden te dempen, maar de jeugdige onverschilligheid van zijn buren maakte zijn verzoeken tevergeefs. Zijn frustratie groeide en hij besloot hulp te zoeken bij Buurtbemiddeling Enschede.

  Buurtbemiddeling Enschede organiseerde een gesprek tussen meneer Van der Linden en zijn buren. Twee vrijwilligers luisterden naar zijn verhaal en gingen het gesprek aan met de buren. Deze waren zich van geen kwaad bewust en stonden open voor een gesprek.

  Oplossing 

  Op een zonnige middag klopte meneer Van der Linden aan bij zijn buren, zijn wandelstok als symbool van vastberadenheid in zijn hand. Na een hartelijke, maar serieuze conversatie, realiseerden de buren zich de overlast die ze veroorzaakten. Ze beloofden meer rekening te houden met zijn behoefte

  buurtbemiddeling enschede


  Meer informatie of vragen? Twijfelt u of buurtbemiddeling u kan helpen?

  Neem gerust contact op met Buurtbemiddeling. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en adviseren. U kunt hiervoor ook het onderstaande contactformulier gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.